Nieuws

Toegankelijker armoedebeleid voor de Rotterdammer

Judith Bokhove GroenLinks Rotterdam raadslid fractievoorzitter gemeenteraad

Rotterdam gaat onderzoeken of er één aanvraagformulier gemaakt kan worden waarmee Rotterdammers financiële hulp kunnen aanvragen. Dit voorstel van GroenLinks, SP en NIDA kon bij de behandeling van de voorjaarsnota op een meerderheid rekenen in de gemeenteraad. De partij wil hiermee zorgen dat het armoedebeleid toegankelijk en laagdrempelig wordt.

Lees verder

GroenLinks Rotterdam door duizend-leden-grens

Afgelopen week heeft GroenLinks Rotterdam het duizendste lid bijgeschreven. Nooit eerder had de partij in Rotterdam zo veel leden. Twee jaar geleden schommelde het ledenaantal nog rond de 750. Afdelingsvoorzitter Regien van Uden is blij met de populariteit van haar partij. 'Wij zijn ontzettend trots dat zoveel mensen zich bij onze beweging aansluiten. Niet alleen in Rotterdam zijn we groter dan ooit, ook landelijk hebben we een record aantal leden.'

Lees verder

'Offer they can't refuse' van oppositie voor stadsbestuur

De voltallige oppositie heeft vandaag bij de bespreking van de Voorjaarsnota een gezamenlijk voorstel ingediend in om bijna 20 miljoen euro extra vrij te maken voor armoedebestrijding. Daarnaast stellen GroenLinks, PvdA, SP, VVD, NIDA en Partij voor de Dieren voor de nota op een aantal belangrijke punten aan te passen. Het gezamenlijke voorstel met de veelzeggende titel ‘An offer you can’t refuse’ was een reactie op het gedoogakkoord dat de ChristenUnie-SGP eerder deze week sloot met de coalitiepartijen. Dat was nodig omdat de coalitie haar meerderheid kwijtgeraakt was, nadat een raadslid van Leefbaar overstapte naar NIDA.

Lees verder

Pagina's